Pitkin poikin Pirkanmaata

Kakspistenolla on kiertänyt kevättalvesta asti Pirkanmaan kuntia Järjestötreffien merkeissä. Olemme tavanneet aktiivisia yhdistysihmisiä ja kuntien edustajia, joilla kaikilla on halu kehittää oman alueen yhteistoimintaa. Tämä on ollut mukavaa kuultavaa.

Mitä kierros on opettanut?

  • Oppia on tullut paljon, laidasta laitaan. Pirkanmaa on suuri. Matka Tampereelta Virroille on pitkä. Pirkkala, Nokia ja Kangasala ovat lähempänä, mutta reissaaminen on raskasta. Minusta ei olisi kaupparatsuksi. Onneksi kevät on ollut valoisa ja lämmin. Hieman pelottaa etukäteen miten käy, kun maakuntakierros jatkuu syksyn tullen.
  • Ilon aiheet ovat eri puolella maakuntaa hyvin samankaltaisia, samoin huolet, joita on helpompi jakaa: Jatkuvatko kuntien toiminta-avustukset? Saammeko jatkossakin käyttää kunnan tiloja? Mistä saamme uusia toimijoita yhdistyksiin? Kuinka saamme viestimme perille?
  • Paikannimien taivuttaminen oikein on vaikeaa? Ovatko Orivedellä asuvat ihmiset orivetisiä, oriveteläisiä vai orivesiläisiä? Tullaanko treffeille Kiikoisista vai Kiikoisilta?
  • Yhdistykset ovat valmiita tekemään yhteistyötä, kunhan he vain löytävät toisensa. Onneksi monet ovat nyt saaneet Kakspistenolla-potkun takalistoonsa ja kohdanneet kasvoista kasvoihin. Ja kas, suunnitellaan jatkossa yhdessä retkiä ja tapahtumia. Näin kaikkiin tapahtumiin riittää osallistujia, kun päällekkäisyksiä karsitaan. Eikä tarvitse enää körötellä peräkanaa puolityhjällä linja-autolla samaa teatteriesitystä katsomaan.

Tulevat seikkailut

Kakspistenollan maakuntakierros jatkuu syyskuussa Apuva!-kiertueen nimisenä, sisältö säilyy samana ja hyväksi toettuna. Pirkanmaan kunnat on kierretty vuoden loppuun mennessä.
Paljon muutakin mielenkiintoista on luvassa kesälomien jälkeen. Ollaan kuulolla ja tavataan tapahtumissa!

 

Katja Kakspistenolla