#josmeitäeiolisi

Entä Jos meitä ei olisi!? Mitä tapahtuisi, jos kaikki järjestöt ja yhdistykset katoaisivat?

Kerro oman yhdistyksesi ponnisteluista ja onnistumisista, isoista ja pienistä.
Millainen aukko kuntaasi / toimintakentällenne / yhteiskuntaan jäisi, jos toimintanne lakkaisi?

#josmeitäeiolisi tarinat, osallistu ja haasta!

Opi uutta ja kehitä itseäsi Kansalaisfoorumissa!

#josmeitäeiolisi jäisivät tuhannet paitsi mahdollisuutta omaehtoiseen oppimiseen kulttuurin, taiteen ja yhteisen toiminnan keinoin. Kansalaisfoorumin ja sen jäsenjärjestöjen kursseilla ja opintoryhmissä oppimisen ilosta nautti 2018 n. 16.000 osallistujaa.

Järjestämme yhdessä jäsenyhteisöjemme kanssa vuosittain noin 23 000 tuntia koulutusta. Yhteisöllisissä opintoryhmissä opiskellaan noin 6 300 tunnin verran.

"Sain mahdollisuuden puhua itselleni tärkeistä asioista" (osallistujamies)

”Ei mua kiinnostanut osallistua enää, kaikki kuormittivat eivätkä antaneet. Tää on aivan erilainen. Tuntuu, että mähän saan tästä”, toteaa vertaismies.

Molemmat sitaatit kertovat Miessakit ry:n toimintaan osallistuneiden miesten tunnoista. Miehet ympäri Suomen aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemella saakka voivat osallistua Miessakkien tarjoamiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Tai vaikkapa soittaa MIESluuriin tiistai-iltaisin.

Oppia työelämään tarvittavissa taidoissa

Sopimusvuoren Kanava tukee asiakkaitaan kohti työelämää ja opiskelua sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan kautta.
Toiminta on työlähtöistä ja jos meitä ei olisi, n.150 ihmiseltä jäisi oppimatta eri aloilla tarvittavia
työtehtäviä, sosiaalisia taitoja ja kontakteja.

Asiakkaiden unelmat ja toiveet, näkemykset ja kokemukset, yhteinen päätöksenteko ja viesti siitä, että jokainen on tärkeä omana itsenään muodostavat edelleen pohjan arjen työllemme.

Ysti tarjoaa tekemistä kouluikäisille Toimelassa

Piparien leivonta luo ihanasti joulutunnelmaa, eikö? Kaikilla lapsilla ei ole siihen kotonaan kuitenkaan mahdollisuutta. Toimelan lapsissa kaikki pääsevät osallistumaan ja tunnelmoimaan yhdessä!

Toimelan avoimet ovet on tarkoitettu kaikille 7-15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Arkipäivisin toimivat erilaiset pienryhmät, joihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Toimela on mukana kehittämässä Hervannan alueellista perhekeskustoimintamallia (LAPE), jota kehitetään samanaikaisesti valtakunnallisella, maakunnallisella ja paikallisella tasolla.

Poikien puhelin 12742 vastattua puhelua

#poikienpuhelin 12742 vastattua puhelua, 997 chat- keskustelua, 77 poikien kysymyksiin perustuvaa videota vuonna 2017. Aika moni apua ja tukea tarvitseva poika jäisi ilman apua tai se tulisi monen mutkan kautta ja viiveellä.

Poikien Puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies. Poikien Puhelimessa nuoria autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa.