Emmi otti kopin agenttihatusta

 

Aioin tutustua paremmin Juupajoella toimiviin yhdistyksiin ja yhdistysihmisiin. Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja kertokaa kuulumisianne, Emmi kehottaa innokkaana.

Juupajoen ensimmäiseksi järjestöagentiksi valittiin Juupajoen Eräpartion Emmi Pajunen. Emmi ei epäröinyt nostaa kättään ylös, kun järjestötreffiläisiltä kyseltiin intoa lähteä mukaan Pirkanmaan agenttitoimintaan.

”Innostuin agenttiudesta, koska olen aina pitänyt tiimityöskentelystä ja uskon yhteistyön voimaan, Emmi kertoo. Haluan myös olla mukana kehittämässä kuntamme erilaisten yhdistysten välistä yhteistyötä. Uskon, että voimme ihmisinä ja yhdistyksinä oppia paljon toinen toisiltamme ja keksiä yhdessä ratkaisuja myös haasteisiin, joita kohtaamme. Yhdessä meidän on myös mahdollista saada enemmän aikaan.
Odotan agenttiudelta sitä, että kohtaan uusia yhdistystoimijoita niin omassa kunnassa kuin laajemminkin Pirkanmaan alueella. Lisäksi odotan innolla, että pääsen oppimaan ja saamaan hyviä ideoita yhdistystoimintaan ja sen kehittämiseen. Samalla voin jakaa joitakin meidän kunnassa hyviksi todettuja vinkkejä muille.”

Myös toista paikalla ollutta yhdistysaktiivia houkuteltiin mukaan, mutta jäämme vielä jännityksellä odottamaan päätöstä. Tarkkasilmäisimmät saattoivat huomata hänen vilauttavan himmeää vihreää valoa asialle.

Juupajoki on Jees!

Hyvinvointijohtaja Anne Tuovila iloitsi hyvästä agenttivalinnasta.

Järjestötreffikiertue saapui Juupajoelle torstaina 7.2. täyttäen kunnan valtuustosalin yhdistysväellä ja kunnan edustajilla. Oli ilo kuulla, että moni asia on jo hienolla mallilla: kunnan ja yhdistysten yhteistyö on tiivistä. Juupajoen kuntatiimi kokoaa yhdistysväen kunnan edustajien kanssa saman pöydän ääreen kolmesti vuodessa ja kokoontuu seuraavan kerran 16.4. Kunnan tilat ja verkkosivuilla oleva tapahtumakalenteri ovat yhdistysten käytettävissä maksutta.

Ilmoille heitettiin ajatus ”kevytyhdistyksestä”, jonka toiminnalta ei vaadittaisi juurikaan paperinpyöritystä, vaan mentäisiin toiminta edellä. Tämä saattaisi houkutella enemmän nuorta väkeä mukaan kansalaistoimintaan.

PoKo ry:n Kaisa Vihisellä ja kunnanjohtaja Jyri Lammelalla oli treffeillä hymyt herkässä.

 

Ruovedellä treffattiin 4.2.

Ruoveden järjestötreffit pidettiin aiemmin samalla viikolla. Ruoveden Honkalakodilla syntyi hyvää keskustelua ja todettiin, että hyvääkin kunta-yhdistys-yhteistyötä on aina varaa parantaa. Vinkkinä yhdistyksille, että Yhteisöllinen Ruovesi-avustuksia voi hakea  erilaisiin pieniin hankintoihin, tapahtumien järjestämiseen tai toiminnan kehittämiseen liittyviin kuluihin. Aikaa on vielä 15.2. asti.

Ruovedellä nousi esiin hyviä ehdotuksia järjestöagenteiksi ja jäämme odottamaan agenttiuutisia.

Ruoveden kehityspäällikkö Sirkku Mäkelä kuunteli tarkalla korvalla yhdistysväen tuntoja ja kiitti aktiivisia toimijoita hyvästä yhteistyöstä.