Hyppää mukaan Kansalaisvaikuttamisen juhlakaruselliin

Kansalaisvaikuttaminen on yksi tärkeimmistä oikeuksistamme Suomessa. Juhlistamme tamperelaisia kansalaisaktiiveja Tampereen päivänä
ti 1.10.2019 Tampere-talolla (Yliopistonkatu 55) klo 15 – 19.

Hyppää karusellin kyytiin ja tehdään päivästä ikimuistoinen ja iloinen. Tamperelaisilla yhdistyksillä, niin kulttuurin, terveyden- ja hyvinvoinnin, urheilun ja liikunnan, oman alueen asukastoiminnan tai monikulttuurisuuden saroilla, on mahdollisuus esitellä toimintaansa kaikelle kansalle.
Varaa oma pöytäpaikkasi tai pieni esiintymispisteesi viimeistään 15.8. tämän linkin kautta. Ole nopea, sillä mukaan mahtuu noin 40 toimijaa.

Tilaisuuden järjestää Tampereen Järjestöedustamo, lisätietoja:
Susanna Lundström
Tampereen kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut
susanna.lundstrom@tampere. fi, p. 040 355 8745

Nina Lindberg
Artteli-kumppanuusyhdistys ry
nina.lindberg@artteli-ry.fi , p. 050 308 5639

 

Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivä 1.10.

Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivä on Miina Sillanpää –seuran aloitteesta syntynyt uusi juhlapäivä, jonka kunniaksi on liputettu neljän vuoden ajan. Seuran mukaan kansalaisvaikuttamisen juhlapäivä on oivallinen tilaisuus kaikille järjestöille tehdä omaa toimintaansa tunnetuksi ja edistää jäsenhankintaa. Seura toivoo, että kaikki yhdistykset, järjestöt ja organisaatiot sekä valtakunnallisella että paikallistasoilla juhlistaisivat 1.10. liputuspäivää liputtamalla mahdollisuuksien mukaan sekä järjestämällä omia tapahtumia ja viestimällä liputuksesta eteenpäin omissa verkostoissaan.

”Kansalaisyhteiskunta ja kansalaisvaikuttaminen ovat tärkeitä yhteiskuntien kehitykselle. Ne varmistavat sen, että ihmisten keskinäinen sekä ihmisten ja päättäjien vuoropuhelut ovat jatkuvia.  Kansalaisyhteiskunta varmistaa osallisuutta ja luo yhteiskuntaan kiinteyttä. Kansalaistoimintaan liittyvä vastavuoroisuus pitää nykyisinkin yhteiskunnan eriarvoistuessa yllä ihmisten välistä luottamusta.”

– Miina Sillanpää-seura

Kuva: Laura Vanzo
tampere.fi.pic