Innostava Pirkanmaa!-koulutuskiertue innosti ja onnistui

Elokuulla käyntiin potkaistu Innostava Pirkanmaa!-koulutuskiertue innosti reilut sata pirkanmaalaista yhdistystoimijaa mukaan. Koulutuksen aiheet valikoituivat mm. Apuva!-Järjestötreffeiltä tulleiden palautteiden ja sote-alueverkoston toiveiden mukaan. Iloisia oltiin myös siitä, että matkasimme pitkin poikin Pirkanmaata.

”Mukava kiertue, kun oikeasti menee ympäri Pirkanmaata.”
”Hienoa, että tilaisuuksia on myös muualla Pirkanmaalla eikä vain Tampereella.”


Ajankohtaisia teemoja

Anita Mäntynen-Hakem innosti yhdistysväkeä Valkeakoskella ja Parkanossa teemalla Kipinää, liekkiä ja roihua – innostus ja innostaminen yhdistystoiminnassa. Ongelmien pohdinnan kautta edettiin ideoimaan ratkaisuja. Kotiin lähdettiin hyvät eväät repuissa.

”Opin sen ettemme ole yksin seurantoiminnan pulmien kanssa. Muillakin on samoja ongelmia. Sain koulutuksesta hurjasti energiaa ja oivalluksia. Se yhdisti mukavasti meitä tekijöitä.”
Koulutus oli hyvä ajatusten virkistäjä ja antoi näkökulmia oman yhdistyksen toimintaan.”

 

Vaikuttavuus esiin – vaikuttavuuden arvioinnin menetelmillä hyvät teot kääntyvät mitattavaksi hyvinvoinniksi, kilpailueduksi ja euroiksi, josta ajatuksiaan Orivedellä ja Sastamalassa jakoi kouluttajana Saila Tykkyläinen.

”Koulutus oli mieleenpainuva kouluttajan ammattitaidon vuoksi. Kouluttaja oli asiaansa aidosti perehtynyt ja siitä kiinnostunut, se saa kuulijan tarttumaan aiheeseen myös samalla tavalla. Konkreettiset arjen esimerkit havainnollistivat teoreettista asiaa hyvin.”

 

Hitusen muita aiheita enemmän yhdistysväkeä kiinnosti viestinnän pohdinta. Mennäkö someen, miten teen näyttävän ilmoituksen kaupan ilmoitustaululle, lukevatko ihmiset vielä lehtien meno-palstoja? Houkuta ja koukuta – hyvällä viestinnällä näyt, kuulut ja houkuttelet uusia jäseniä, totesi kouluttajamme Elina Kallasaari Valkeakoskella ja Pälkäneellä. Valitse oikea kanava kohderyhmän mukaan, hän vielä kehotti.

”Käyttökelpoisia pieniä vinkkejä, verkostoiduin taas lisää alueen toimijoiden kanssa.”
Hyvän koulutuksen viesti meni eteenpäin, seuraavalla koulutusjaksolla on tuplasti enemmän osallistujia.”

 

 

Viimeisenä vaan ei vähäisempänä, saimme tutustua palvelumuotoilun saloihin Milla Mäkisen johdolla. Palvelumuotoiluajattelua yhdistystoimintaan – mitä ihmettä ja mitä hyötyä? Tilaisuus antoi paljon ajateltavaa ja uusia tarkastelunäkökulmia omaan toimintaan ja sen kehittämiseen.

”Olin tuolla koulutuksessa Orivedellä. Olikin muuten aivan hieno koulutus, hyvä kouluttaja ja kiva ilta kaikkineen. Onnistuitte taas kerran, hyvä te! ”
Kiitos, kun tilaisuus järjestettiin lähellä.”

 

Kiitos ja kumarrus

Kiitos vielä kaikille osallistuneille, kouluttajille ja yhteistyökumppaneille: Pirkanmaan Leader-ryhmälle kiitos isosta panoksestanne tarjoamalla apua, osaamista ja Vaikuttavuus esiin- osion. Kiitos myös järjestöagentit, Valkeakosken, Parkanon, Sastamalan ja Oriveden kaupungit osallistumisesta antamalla tilat käyttöömme.

Koulutusten aineistot löytyvät Agentin työkalupakista.