Järjestöjen sote-tulevaisuutta pohdittiin Tampereella

Syyskuun 4.päivänä satakunta sote-järjestötoimijaa Pirkanmaalta ja Kanta-Hämeestä kokoontui Tampereelle etsimään yhdessä vastauksia kysymykseen, mikä on järjestöjen asema ja rooli osana tulevaisuuden sosiaali-ja terveydenhuollon toimintaympäristöä. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat SOSTE ry, STEA ja Pirkanmaan sekä Kanta-Hämeen Järjestö 2.0-hankkeet.

Tilaisuuden avannut apulaispormestari Johanna Loukaskorpi vakuutti sote-uudistuksen etenevän Pirkanmaalla hyvällä sykkeellä.

Tulevaisuuden haasteista sote-järjestöille ajatuksiaan jakoivat SOSTEN pääsihteeri Anne Knaapi ja STEAn valmistelupäällikkö Hilppa Tervonen.
Pirkanmaalla on SOSTEn laskelmien mukaan 860 sote-järjestöä, joista lähes puolet sijoittuu Tampereelle.

Kuulumisia Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen Järjestö 2.0-hankkeista

Maakunnallisten Järjestö 2.0-hankkeiden etenemisestä kertoivat kuulumisia Hämeen Setlementti ry:n järjestöpäällikkö Sara Löyttyjärvi Kanta-Hämeen osalta ja Artteli-Kumppanuusyhdistyksen toiminnanjohtaja Nina Lidberg (kuvassa alla)Pirkanmaalta. Hankkeen aikana hanketyöntekijät ovat mm. tavanneet 1167 yhdistystoimijaa 50 avoimessa ja maksuttomassa tilaisuudessa. Maakuntakierroksen Järjestötreffeillä valittiin 36 järjestöagenttia lähes jokaiseen pirkanmaalaiseen kuntaan.

 

Puheensorinaa ja tekemisen meinikiä

Puheiden jälkeen osallistujat pääsivät osallistumaan täydellä teholla ja pohtimaan sote-järjestöjen sekä -yhdistysten tulevaisuutta. Keskustelu pienryhmissä soljui tasaisena pohdittaessa mitä hyödyllistä edellisen neljän vuoden oivalluksista halutaan ottaa mukaan ja mistä nykyisistä toimintatavoista ja uskomuksista on luovuttava? Viimeisenä tehtävänä oli vastata kysymykseen: Millainen järjestöjen sote-tulevaisuus tältä pohjalta halutaan rakentaa ja millaisilla rakenteilla? Vastauksista tekoäly leipoi alla olevan tahtotilan.

Tilaisuuden materiaalit löytyvät myöhemmin täältä linkitettynä Innokylään.