Järjestötreffeillä Valkeakoskella 18.4.

Järjestötreffeillä verkostoiduttiin ja puhuttiin asiaa.

Valkeakoskella tavattiin yhdistysaktiiveja 18.4. Kohtaamispaikka Narikassa. Ensimmäisille järjestötreffeille saapui viitisentoista osallistujaa monenkirjavasta yhdistyskentästä aina neulontavimmaisista eläkeläisyhdistyksiin.

Pullakahvit kirvoittivat kielenkannat ja kaikilla riitti kerrottavaa omasta yhdistyksestään. Puheista ilmeni yhdistyskentän moninaisuus, mutta myös yhdistävät ilot ja huolenaiheet. Jokainen tietää ja tuntee tekevänsä tärkeää vapaaehtoistyötä ja osaa iloita aikaansaannoksista. Valitettavaa on se, että järjestöjen ja yhdistysten tekemä työ jää usein näkymättömäksi niin kuntapäättäjiltä kuin kuntalaisiltakin.

Ulvajanniemi-yhdistyksen puheenjohtaja Päivi Lindell peräänkuuluttaa yhteistyön perään.

– Yhdistysten olisi hyvä lisätä yhteistyötä ja yhdessä tekemistä. On myös tärkeää tuoda tekemäämme työtä esille, kokeillaan siis somen voimaa ja kerrotaan yhdistysten tekemisistä #josmeitäeiolisi-tunnisteella, Päivi toteaa ponnekkaasti. Linja-autoasemalla sijaitseva matalan kynnyksen kohtaamispaikka Narikka oli osalle yhdistysaktiiville uusi tuttavuus. Projektipäällikkö Ilkka Peltomaa kertoi paikalla olleille sosiaalisen kuntoutuksen SoKu-hanketta ja Narikan toiminta-ajatusta.

– Valkeakosken Narikassa vierailee tiistaisin ja torstaisin 15 – 30 kävijää. Narikka tilana tarjoaa kunnan asukkaille helpon paikan tulla, siellä voi saada neuvontaa, ohjausta ja vertaistukea sen

aukioloaikoina, Peltomaa kertoo ja jatkaa: -Lisäksi voit kahvitella, lukea sanomalehtiä ja pelailla pelejä. Yhdistykset voivat varata tilaa omille kokouksilleen tai tapahtumilleen.

Emme treffanneet vielä Valkeakosken Järjestöagenttia, mutta jos olet kiinnostunut mukavasta toimesta, ota yhteyttä laura.raisanen@mll.fi.