Kevätaurinko helli Virtain Järjestötreffeille tulleita

Kevätaurinko lämmitti jo mukavasti toukokuun 8.päivän alkuiltaa, kun Virtain yhdistysväki saapui Järjestötreffeille Ainalaan. Ensimmäisille yhdistysten ja kunnantoimijoiden järjestötreffeille saapui kolmisenkymmentä osallistujaa. Mukana oli niin urheilu- kuin potilasjärjestöjen edustajia sekä Virtain kaupungin että eläkeläisjärjestöjen edustajia.

Illan teemana oli tutustua ja verkostoitua oman kunnan toimijoiden kanssa sekä miettiä yhteistyön edistämistä ja uusia muotoja. Pientyöpajojen tuloksena saatiin kasaan hyviä ajatuksia. Yhdistysten toiveena on saada Virroille kunnan ylläpitämä tila, missä voidaan kokoontua oman yhdistyksen toimintoihin ja järjestää yhteisiä tapahtumia toisten kanssa. Toukokuun loppuun asti kokeilussa oleva Yhdistysten talo on viitoittanut tietä tällaiselle toiminnalle, ja Ainalassa kokoontunut väki toivoo talolle jatkoa ja pitkää ikää.

Toivelistalle saatiin myös yhteiset tapaamiset, tutustumiset naapuriyhdistyksen toimintaan ja vapaaehtoiskoulutukset. Tiiviimpi yhteistoiminta mm. Virtain kulttuuritoimen, Ainalan ja Lähitorin kanssa saivat kannatusta. Innostaminen ja innostuminen nousivat illan iskusanoiksi. Niiden voimalla on hyvä jatkaa.