Liput salkoihin, taas on syytä juhlaan!

Lokakuun ensimmäisenä päivänä vietetään Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen juhlapäivää. Nostetaan siis liput salkoihin, avataan ovet pirkanmaalaisille ja juhlitaan.

Sisäministeriö suosittelee liputusta 1.10.2018 Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Liput ovat liehuneet päivän kunniaksi jo kahtena edellisenä vuonna ja Miina Sillanpää Seuran tavoitteena on liputuspäivän vakiinnuttaminen.

Kuva: Miina Sillanpään Säätiö sr/ Miina Sillanpään Seura

Kansalaisvaikuttamisella on muutettu asioita parempaan tai muuten haluttuun suuntaan. Pirkanmaalla toimii tuhansia yhdistyksiä, joiden tarkoitus on tavalla tai toisella vaikuttaa paikallisiin ja/tai valtakunnallisiin olosuhteisiin. Kansalaisvaikuttamisen teemapäivänä on oiva hetki kertoa oman yhdistyksen tai järjestön toiminnasta. Avaa ovet, kutsu jäsenet, vapaaehtoiset, yhteistyökumppanit sekä kaikki kiinnostuneet kylään ja kerro yhteisösi kuulumiset.

Avoimien ovien päivää voi viettää myös virtuaalisesti. Some tai verkkolähetys on toisenlainen tapa tutustuttaa yhteisösi toimintaan ja tiloihin. Anna vapaaehtoiselle tai kokemusasiantuntijalle hetki aikaa kertoa omista kokemuksistaan toiminnassanne.  Olisiko asiakkaallanne rohkeutta astua kameran eteen? Jaa tarinoita tunnisteilla #järjestöjenpäivä #miinasillanpää ja #josmeitäeiolisi. Myös SOSTE suosittelee, että kaikki yhdistykset, järjestöt ja organisaatiot sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla juhlistavat merkkipäivää 1. lokakuuta.

Tampereella Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivää vietetään 1.10. klo 9 – 15 Keskustorilla. Torilla tarjotaan juhlakahvit kaikille teltalla piipahtaneille. Kansalaisten Tampere-tilaisuudesta vastaa Artteli-kumppanuusyhdistys jäsenjärjestöineen. Torilla tavataan!