Nokian treffit Kerholassa

Vireänä yhdistyskaupunkina tunnettu Nokia otti kiertueväen lämpimään syleilyynsä 16.5. Kerholaan saapuikin kelpo joukko eri yhdistysten edustajia pohtimaan yhteistyön merkitystä ja tarpeellisuutta.

Työpajojen satona saatiinkin eri ryhmistä melko samanlaisia toiveita. Tutustumista toisten toimintaan ja jäseniin pidettiin tärkeänä jokaisessa ryhmässä. Tutustumalla ennakkoluulot karisevat ja yhteistyöhön on helpompi ryhtyä. Tilaisuudessa heräsikin ajatus lähteä yhdessä Nokian Harrastustorille esittäytymään, siellä urheiluseurat ovat tavallisesti olleet hyvin edustettuina. Väki totesi myös, että yhteinen ääni kuuluu paremmin kuin yksittäisen toimijan.

Kunnan suuntaan esitettiin toive, että kunta kutsuisi kaikki yhdistykset yhteiseen kokoukseen. Siellä voitaisiin yhdessä pohtia esimerkiksi tasapuolisia kriteereitä ja avointa pisteytysmallia kunnan toiminta-avustuksia hakeville.  Myös tila-asiat herättivät keskustelua Nokialla. Esteettömät ja ilmaiset tilat ovat monen yhdistyksen toivelistalla sekä edellytys toiminnan jatkumiselle.

Nokian järjestöagentin valinta jäi vielä hautumaan.