Tampere-talon aula täyttyi yhdistysväestä

Tampereen päivänä 1.10. vietettiin valtakunnallista Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivää Tampere-talon aulaklubilla ja Tampere-talon edustalla.

Paikalla parveili mukava määrä uteliaita, kymmenien tamperelaisten yhdistysten esitellessä harrastusmahdollisuuksia, vapaaehtoistoimintaansa ja muuta mielekkään tekemisen palettia.

Tilaisuuden avasi Miina Sillanpää-säätiön Riitta Särkelä, muistutellen Sillanpään sanoin: ”Pelkät sanat eivät riitä, tarvitaan myös tekoja!”
Miina Sillanpää oli oman aikansa vahva kansalaisvaikuttaja, ja myös häntä juhlistetaan 1.10.

Päivä tarjosi paljon tietoa tamperelaisten yhdistyksistä, mukavaa yhdessäoloa ja hienoa esityksiä ballerinoista taikuriin.

Taikuri Paspartuu ja apuri tekivät ihmeellisiä taikatemppuja.

 

Hirvikoira Hirvosen uudelleen sovitetut kansanlaulut laittoivat jalat vipattamaan.

 

Illan hämärtyessä päivän kruunasi Näin minä muutan maailmaa -keskustelu, jossa ajatuksiaan jakoivat Alina Aarnio (ilmastoaktivisti), Tiina Elovaara (poliitikko), Maria Mattila (muusikko, taiteilija & kansalaisaktivisti), Mikko Kyrönviita (tutkija, kasalaisaktiivi), Varpu Hintsanen (psykiatrinen sairaanhoitaja, mielenvalmentaja, personal trainer), Aija Karttunen (Tampereen kaupungin aluekoordinaattori) ja Kirill Sultanshin (vloggaaja). Puhetta johti tapahtuman juontaja Sami Hintsanen.

 

Tapahtuman järjesti Tampereen Järjestöedustamo, joka on Tampereen kaupungin ja tamperelaisten järjestöjen ja yhdistysten edustajista koostuva yhteistyöelin. Järjestöedustamon päätehtävä on yhteistyön kautta edistää kuntalaisten hyvinvointia ja arjessa pärjäämistä.