Uunituore käsikirja jaettiin järjestöagenteille

Tuskin painovärit olivat ehtineet kuivua, kun saimme jakaa uunituoreen Järjestöagentin käsikirjan Tampereen tapaamiseen saapuneille agenteille. Käsikirja sisältää perustiedot agentin tehtävään ja vinkkejä miten siinä päästä liikkeelle.

Pirkanmaan järjestöagenteille pidetyssä toisessa tapaamisessa pohdittiin agentin roolia ja siihen liittyviä toiveita sekä tarpeita. Aina, kun toiveiden tynnyriä päästään täyttämään, saadaan se täytettyä ääriään myöten. Toiveita esitettiin viestinnän ja markkinoinnin kehittämisestä avunpyyntöön yhdistysten välisen yhteistyön synnyttämiseksi.

Vuoden 2019 toiminnan painopisteiksi nousivat yhdistystoiminnan kehittäminen, vaikuttavuus ja suunnitelmallisuus, yhdistyksen pyörittämisen perustiedot ja -taidot sekä yhdistysaktiivien innostaminen. Näiden rinnalla tulevana vuonna satsaamme viestintätaitojen lisäämiseen.

Toiminallisia menetelmiä oppimassa

Agenteilta aiemmin tulleiden toiveiden mukaan, olimme kutsuneet paikalle kouluttaja Virpi Markkasen Opintokeskus Siviksestä. Virpi johdatteli meidät toiminnallisten menetelmien maailmaan. Testasimme mm. erilaisia  tutustumisleikkejä, osallistavia Oppimiskahvila- ja Lumipallo-ideointimenetelmiä sekä palautteen antamista.

Tiiviin, mutta mukavan tutustumis- ja koulutuspäivän päätteeksi nautimme maittavan pikkujouluillallisen ravintola Sasorissa.


Sepot Kapanen (takana) ja Nissinen kuuntelivat tarkalla korvalla takkatulen loimussa.